ניקיון לקוי וטיפול בעייתי בבשר: פורסמו ממצאי ההרעלה במעון בחולון , יואב אבן | N12 | 08/05/22
5 ימים אחרי הפרסום במהדורה המרכזית, במשרד הבריאות מאשרים את הממצאים • החיידק, Clostridium perfringens, נמצא בדרך כלל במוצרי עוף ובשר שבושלו במטבח מוסדי - מסעדה, קייטרינג וכו' • במשרד הבריאות ציינו כי "התחלואה נבעה מטיפול לקוי בבשר"
החיידק שנמצא אצל שלושת החוסים מהמוסד "בית דפנה" בחולון שמאושפזים בבית החולים וולפסון הוא Clostridium perfringens, כך פרסמנו לפני חמישה ימים ב"מהדורה המרכזית" - וכך אושר היום (ראשון) בדוח משרד הבריאות. 3 חוסים מהמעון, מרשת בית אקשטיין, מתו בבית החולים, והחשד הוא שמדובר בהרעלת מזון.
מקור החיידק שנמצא אצלם בדרך כלל במוצרי עוף ובשר שמוגשים ממטבח מוסדי כגון קייטרינג או מסעדה. הוא גורם לרוב לשלשול, כאבי בטן קשים ובחילה, אך המחלה קלה יחסית. התמותה מהחיידק נדירה, אלא במקרים של מבוגרים מדוכאי חיסון.
מיטת מטופל במעון "בית דפנה" של משרד הרווחה | צילום: N12 |
במשרד הבריאות ציינו כי "ממצאי הבקרה מצביעים על כך שהתחלואה נבעה מטיפול לקוי בבשר שגרם לזיהומו ולתחלואה הנרחבת במוסד. בתרביות מזון שנלקחו צמח חיידק מסוג קלוסטרידיום פרפרינגס אותו חיידק צמח גם בתרביות צואה מ-7 מטופלים, דבר המעיד על מקור הזיהום". עוד נמצא בבדיקה כי רמת ניקיון הכלים במעון לקתה בחסר, לא הייתה הקפדה על הפרדת מזונות בתהליכי הבישול השונים ולא היו נהלי עבודה תקינים לטיפול באוכל.
צרכים על הרצפה במעון "בית דפנה" של משרד הרווחה | צילום: N12 |
האוכל במעון "בית דפנה" של משרד הרווחה | צילום: N12 |
במסגרת ההתפרצות חלו 33 דיירים, מתוכם 9 פונו לטיפול בבית החולים ו-6 אושפזו. 3 מטופלים נפטרו - אחד מהם במוסד ושניים לאחר שפונו לבית החולים. ממשרד הבריאות נמסר כי הדוח הועבר למשרד הרווחה ולמשטרה.
ממשרד הרווחה והביטחון החברתי נמסר: "המטבח בבית דפנה עבר ביקורת של משרד הבריאות לצורך רישוי כנדרש בחודש אוקטובר האחרון. תזונאיות מטעם המשרד עורכות ביקורות קבועות במקום, אך יודגש כי הסמכות לביצוע ביקורת תברואתית הינה בידי משרד הבריאות בלבד. כמו כן, מהליקויים שעליהם הצביע הדוח עולה כי אין בהכרח קשר סיבתי בינם לבין הרעלת המזון בבשר".
תגובה 1:
יותר גרוע ממזון לכלבים
הוסף רשומת תגובה